Kurser / Utbildningar

YIN-YOGA OCH MYOFACIAL RELEASE


Mjukar upp kroppen, lugnar sinnet och minskar stress

Ledare: Edita Juchneviciute
Datum: 10 onsdagar start 15/1 till 25/3
uppehåll 19/2 ( v.8)
Tid: 17.15-18.30

Pris: 10 ggr 1.495:-/1275:- student, sjukskriven
arbetssökande och pensionär

Dropp-in 170:-/140:-/ gång

Klippkort 5ggr 800sek / 675sek 
10ggr 1590 sek/1290 sek, gäller under hela hösttermin på alla Editas klasser.

Info & anmälan: edita@harmonioasen.com
0708-946 716 www.harmonioasen.com

Anmälan är bindande men skulle du missa något tillfälle kan du när som helst gå på valfritt pass med Edita ( i mån av plats) 

OBS! Med friskvårdsbidrag från din arbetsgivare är denna kurs avdragsgill.Det är en lugn och mediativ yogaform där du töjer ut och stärker inre djupt liggande strukturer som leder, ben, bindväv och ligament genom att stanna i sittande och liggande positioner 3-5 minuter. Dessa aktiveras bäst då musklerna är avslappnade. Du låter gravitation och avslappnande andning föra kroppen djupare ner i positioner och lägger fokus på den inre upplevelsen och på närvaro i varje rörelse.

När du gör det kommer fascian, bindvävnad, att mjukas upp. När den är tjock och stel hindrar den dig att var´rörlig. Den kan också orsaka mycket smärta i kroppen och blockera energiflödet till kroppens organ.

Under denna kurs lägger vi extra uppmärksamhet för myofacial release, myofacial friläggning. Denna teknik är säkert och mycket effektiv och innebär att man applicerar ett försiktigt hållbart tryck med hjälp av block och tennis eller trbollar på de specifika punkterna i tight och spänd bindväv som annars är svårt att komma åt. Detta hjälper att eliminera smärta och ger bindväven möjligheten att bli mjuk och elastisk. Också ger en djup avslappning och en mjuk känsla i hela kroppen.

Fördelar med Yin Yoga
• Minska spänningar, stress och stelhet i kroppens vävnader och öka cirkulation
• Lugnar ner sinnelag, emotionell balans
• Stretchar och ger flexibilitet till kroppens bildvävnad
• Genom att sakta öppnar upp stela höfter, baksidor av benen och vader har den visat sig hjälpa ryggvärk, knä och/eller nackproblem
• Förbättrar flexibilitet i ryggrad och höft, förser ryggraden med vätska och ger bättre cirkulation av vätskan
• Skapar en terapeutisk påverkan på lederna som får ökad ledvätska
• Stimulerar kroppens inre organ
• Stoppar upp åldrandet genom att lederna behåller sin mjukhet och rörlighet
• Yin-yogan fyller hela dig med färsk, ny energi och lugnar ditt sinne.

Yin-yoga passar alla människor och kroppar oavsett ålder och tränings vana, men särskilt effektiv för stela och orörliga personer.

Förkunskaper:

Inga förkunskaper behövs, kursen är lämpad för alla och anpassas efter individens dagsform och behov. Den här kursen är för dig som vill komma i kontakt med kropp och känslor på djupet. Den passar dig som behöver mer lugn i vardagen.


Varmt välkommen!