Terapeuter

Christel Lilja

christel-lilja

Jag heter Christel Lilja och det bästa jag vet är att få bidra till andra människor. Att få se dem växa, utvecklas och få nya insikter och genom det bli bättre på att leda sig själva.

Jag har ett stort genuint intresse för människor. Med öppet hjärta, respekt och ett ickedömande förhållningssätt möter jag mina medmänniskor. Detta har genom åren lett till stora förtroenden både inom arbetslivet och privat.

Det finns flera vägar till läkande och växande och jag har insett vikten av att stanna upp, lyssna inåt och välja sina tankar. Allt börjar med dig själv. Dina egna tankar om vad du är och vad du kan.

Du behöver inte veta vad du behöver när du kontaktar mig, det utforskar vi vid vår första träff. Jag arbetar utifrån ett helhetsperspektiv där jag ser till vad jag tror bidrar mest till dig.

Du får genom vårt samarbete ny insikt och ökad medvetenhet samtidigt som hinder och begränsningar försvinner. Du känner dig mer levande. Du blir mer du.

Det är i mötet med dig själv det händer spännande saker. Det är där du hittar svaren.

Jag erbjuder tjänster inom personlig utveckling såsom coaching/vägledande samtal, sorgbearbetning och mindfulness. Utöver detta erbjuder jag också tillsammans med samarbetspartners yoga- och mindfulnessretreats och -workshops. Ta en titt på hemsidan www.nyinsikt.com för vad som är inplanerat framöver.

Jag är utbildad inom beteendevetenskap och är diplomerad coach enligt International Coach Federation (ICF), diplomerad mindfulnessinstruktör (utbildad av MFC Dr Ola Schenström) samt certifierad handledare för sorgbearbetning (Svenska institutet för sorgbearbetning). Jag har lång erfarenhet både professionellt och genom egen personlig utveckling inom dessa områden. Läs mer om mig på www.nyinsikt.com.

Varmt välkommen!

COACHING / VÄGLEDANDE SAMTAL

Står du i ett vägskäl och längtar efter att få följa ditt hjärta, din känsla och leda dig själv utifrån det? Behöver du ett bollplank för att få hjälp med att se nya perspektiv?

Du har just nu inte tillgång till alla dina svar och vet inte exakt vad du vill. Men du är beredd att satsa och ser din egen del i detta.

Beroende på var du är på din personliga resa ökar coaching generellt ditt fokus och din medvetna närvaro. Självkänslan stärks och du får lättare att fatta beslut. Du får här med dig verktyg som tillsammans med din egen klokskap hjälper dig vidare i det du vill förändra eller uppnå. Du får lättare för att sortera vad som är viktigt och får helt enkelt lättare för att leda dig själv mot dina drömmas mål.

SORGBEARBETNING

Har du svårt för att släppa taget om det som varit? Blev det inte som du hade drömt om och tänkt dig? Kommer du inte vidare?

Vid alla förluster, kriser och större förändringar uppstår olika förlustreaktioner vilket är alldeles normalt och naturligt. Sorg är summan av alla de ofta motstridiga tankar och känslor som förlusterna väcker. När vi tänker på sorg tänker vi ofta på förlust av någon eller något men det kan också handla om förlusten av till exempel tillit och trygghet.

Processen att sörja och att bearbeta sorg är individuell. Dina upplevelser och känslor finns bara i din kropp och ingen annan vet hur just du känner.

För att du ska få hjälp med att släppa taget om det som håller dig tillbaka och därmed kunna leva fullt ut utan dessa begränsningar följer vi här ett pedagogiskt handlingsprogram. När du gått igenom denna process kommer du att ha en mer klarsynt och förlåtande syn på det som varit och har också fått lättare för att släppa taget och kan nu gå vidare i ditt liv.

MINDFULNESS

Har du svårt för att stilla ditt sinne och leva i nuet? Vill du hitta ditt inre lugn och få minskad känsla av stress? Vill du känna dig öppen, alert och lägga kraften på ”rätt saker”?

Mindfulness eller medveten närvaro är ett förhållningssätt. Du intar genom enkla övningar en mer accepterande och ickedömande hållning till dig själv och livet. Du får träna på att släppa taget och vara mer i nuet. Du hittar ditt inre lugn, minskar känslan av stress, stärker din självkänsla och får bättre sömn. Du blir också mer lyhörd för andra och mer närvarande i relationer.

På kurserna (10 veckor) jag håller går vi igenom grunderna inom mindfulness. Träningen är en viktig del och du kommer att få göra en rad olika övningar såväl sittande, stående, liggande, gående och också rena meditationer. Andetaget är grunden och genomgående i alla övningar. Du får här med dig verktyg för att kunna släppa taget, vara mer i nuet och genom det hitta ny kraft och inspiration. Övningarna kräver inga förkunskaper och du kommer precis där du är.

Jag erbjuder även privat konsultation där vi tar fram ett program för just dig som du själv därefter tränar utifrån.

YOGA- OCH MINDFULNESSRETREATS & -WORKSHOPS

Behöver du ta en paus i vardagen och hitta tillbaka till ditt fokus? Är du villig att möta dig själv i acceptans, ödmjuk kärleksfullhet och öppna dig för nya tankar och insikter?

Att åka på retreat eller workshop är som att ta en ”time-out” från vardagen. Genom övningar i mindfulness och till exempel yoga tränar du dig här på att släppa taget.

Du riktar för en dag eller några dagar uppmärksamheten inåt och prioriterar dig själv. Du fyller på med energi och ger dig själv egentid och kärlek.

Inplanerade retreats och workshops hittar du på www.nyinsikt.com. Kontakta mig gärna om du inte hittar det du söker, vill arrangera för egen grupp eller önskar annat upplägg.