Terapeuter

John Sjövik

John June 2020
Please note that I also offer sessions in English. Jag heter John Sjövik och jag erbjuder dig behandlingar för att du skall få en större balans i livet och bli ”hel”. Tänk på ordet ”helande”, alltså en hel ande.

Varje behandling börjar vi med ett kort samtal för att skaffa oss en bild av var du står i livet, vilka utmaningar du upplever, vad du ”vill” eller ”önskar dig”.

Efter en behandling talar vi en liten stund om vad du upplevde och vad du kan göra för att integrera behandlingen och komma vidare i ditt liv.
Healing är en slags resa, där man gradvis får en bättre insikt om sig själv, en större balans mellan kropp, sinne och själ. Man blir mer komplett, kan växa som människa, och samtidigt känna en större trygghet i livet.

Mitt intresse för en mer holistisk syn på livet har utvecklats gradvis. Under mina 25 år i näringslivet hände det allt oftare att jag använde meditation som hjälp för att förbereda mig inför en förhandling. Sommaren 2010 gick jag en kurs på Findhorn Foundation i Skottland. Den kallades ”Experience Week” och den gav mig en djup insikt om hur allt hänger samman här på jorden. Inga händelser är isolerade. Allt man gör påverkar allting annat. Det är inte alltid uppenbart att det är så, men förr eller senare kan man se ett samband. Så är det också i vår relation till andra människor och även inom oss själva. Om man är stressad kan man bli fysiskt sjuk. Om man drabbats av ett trauma kan det skapa ett tomrum som det finns risk att man fyller med missbruk.

Jag har studerat Reiki för Cedomir Zovko i Qatar, Anne-Marie Schröder i Sverige och James Philip i England. Jag har studerat Shamanism hos Simon Buxton på The Sacred Trust i England och hos Eirik Myrhaug i Norge.

Du kan läsa mer på min hemsida: www.shamaqi.com .
Här kan du boka tid för en behandling : https://www.bokadirekt.se/places/shamaqi-35746

Du är varmt välkommen!

- Reiki healing

Reiki är en mjuk men samtidigt kraftfull behandlingsform för avslappning, balansering och välbefinnande. Den utvecklades i Japan i början av 1900-talet. Den kan bidra till att stärka kroppens egen förmåga till läkning och ta bort blockeringar för ett bättre energiflöde.

Reiki arbetar på många plan samtidigt. Den kan hjälpa till att lindra fysiska obehag, såsom värk eller om man lider av stress och oro. Om man har tankar och känslor om något jobbigt som hänt, så kan Reiki vara till hjälp för att kunna släppa taget om det som tynger en.

Du är en unik människa och Reikibehandlingen blir unik för just dig. Under en behandling håller jag mina händer i olika positioner över din kropp och känner ofta intuitivt hur jag skall anpassa behandlingen för just dig och dina behov. Energin går dit, där den behövs.

- Shamansk healing

Shamanism är sannolikt den äldsta formen av det vi idag kallar alternativ eller komplementär vård. Den kan spåras till förhistoriska samhällen och har utövats i kanske 30.000 år. Den är en livssyn som har sin grund i animism, tanken att allting är besjälat. Den Shamanske utövaren arbetar tillsammans med sina hjälp-andar.

Efter ett kort samtal, så får du lägga dig på en massagebänk och jag gör en Shamansk läsning av dig. Därefter får du en personlig behandling anpassad till vad just du behöver.

Det finns många typer av behandlingar, som själsåtervinning, borttagning av blockeringar, hämta kraft genom ett kraftdjur och mycket mera. Det kan finnas behov av läkning på en djupare nivå som man inte alltid är medveten om själv. Vi finner det som just du behöver. Jag avslutar alltid med att trumma eller skallra.

Observera att jag har tystnadsplikt.
(Vid allvarliga sjukdomstillstånd skall man alltid söka läkarvård.)