Terapeuter

Katarina Lundblad

foto katarina

Behandlingar:

  • Samtalsterapi
  • KBT
  • Mindfulness
  • Självmedkänsla
  • Konstellationer, IoPT

Mitt namn är Katarina Lundblad, socionom, grundläggande psykoterapi KBT. Jag är en av fyra i Sverige som är certifierad lärare och utbildare i mindfulnessbaserad stressreduktion, MBSR utbildad i USA vid Center for mindfulness. Är också lärare i självmedkänsla, Mindful Self Compassion, MS, cert terapeut i konstellationer Hellinger metoden och professor Franz Rupperts banbrytande metod Identity oriented Psychotrauma, IoPT.

Min lärare är Vasant Swaha och jag åker på flera långa retreater varje år.

Essensen i mitt arbete kommer ur meditation, acceptans och kärlek compassion med det som är och det som har varit.
Jag arbetar individuellt med samtal, mindfulnessbaserad terapi och konstellationsterapi , och har utbildningar och kurser i mindfulnessbaserad stressreduktion, MBSR (originalprogrammet från Jon Kabat Zinn). Katarina är medförfattare till boken Fri från stress med mindfulness, 99 Berättelser, Mindful Eating, ät bra, må bra, gå ner i vikt med midnfulness, compassion, KBT och Mannen med hästarna, Berättelser och metaforer för reflektion i mindfulness, självmedkänsla, KBT

Tillsammans med Dr Åsa Palmkron Ragnar har hon gjort ett onlineprogram i mindfuln eating (se www.mindfuleating.se.)

Samtalsterapi
Du kanske har en långvarig stress och smärtproblematik, lider av ångest, panikångest eller har svårt att släppa taget om något som hänt. Kanske har du ett tidigt trauma som påverkar dig i ditt vardagliga liv i relationen med andra eller i ditt yrkesliv. Kanske längtar du efter att lära känna dig själv djupare bortom inlärda mönster.

Vi möts i en atmosfär av acceptans och lyhördhet där vi utforskar det som är i stunden lager för lager genom strategier och försvar.
Du kommer med en situation som är gammal eller aktuell och vi utgår från vad du upplever i kroppen; känslor, tankar och förnimmelser. I samtalet är kroppen i centrum. Pröva en gång eller boka en serie av 10 sessioner.

Konstellationer, Identity oriented Psychotrauma
Kanske upplever du att du sitter fast i en gammal relation, har en orealistisk rädsla, oro eller känslor av skam och skuld som är svåra att härleda. Du kommer vid ett tillfälle eller bokar en serie av 10 tillfällen. Metoden bygger på våra anknytningsmönster, tidiga trauman och Rupperts modell där får intention är att stärka och klarggöra vår närvarande och hälsosamma del, känna igen och möta vår splittrade del med försvar och strategier och acceptera den traumatiserade delen av vårt psyke.

Mindfulnesssöndagar med självmedkänsla
En miniretreat från 10-15 där vi gör grundläggande övningar i mindfulnessbaserad stressreduktion och mindful self compassion, självmedkänsla under guidning. Lunch 45-60 min. Ha gärna egen enkel lunch med dig.
Dagen avslutas med kort frivillig sharing av våra upplevelser.

070-2012310
www.levnu.net