Terapier / Behandlingar

Massage

Avslappningsmassage

Avslappningsmassage är en ganska mjuk helkroppsmassage som kan hjälpa klienten att återhämta sig och lungna ner sig, slappna av, men också hjälpa vid besvär såsom reumatiskvärk, spänningshuvudvärk, stress, oro eller om man har svårt att sova. Den här sortens massage påverkar våra inre organ så att de kan slappna av och få en förbättrad funktion och den balanserar våra nervsystem. När vår hud masseras frisätts hormonet Oxytocin vilket gör att vi känner oss än mer avslappnade och rofyllda. 

Terapeuter:
Agneta Paradis, www.agnetaparadis.se 
Maybrittn Rydahl Herbst, www.acuherb.se
Zhao Ming, www.zhao-ming.com www.akupunktur.n.nu

Aroma massage

Aromamassage är massage med varma, aromatiska växtoljor. Luktsinnet är knutet till en del av hjärnan som kallas det limbiska systemet. Det limbiska systemet styr känslor och påverkar nervsystem och hormoner. När du andas in eteriska oljemolekyler sänds signaler till det limbiska systemet som i sin tur kan påverka hjärtfrekvens, stressnivå, blodtryck, andning, minne, matsmältning och immunförsvar. Aromamassage syftar främst till att lindra stress- och stressrelaterade tillstånd, men kan också ha en lindrande effektvid många andra hälsoproblem, t.ex. huvudvärk, mage- tarmproblem, menstruationsproblem t.ex PMS, smärtor i kroppen osv. Om du vill veta mer kan du läsa på terapeutens hemsida:
Terapeut:
Zhao Ming, www.zhao-ming.com www.akupunktur.n.nu www.tcmzhao-ming.com

Gravidmassage

Även den som är gravid mår gott av massage. Till skillnad från "vanlig" massage så används en specialbänk till den gravida kvinnan, med plats för både mage och byst, eller kan hon ligga på sidan på den vanliga massagbänken, massören kan då först massera pån en sida och sen massera på den andra sidan. Det fungerar ofta mycket bra.
Gravidmassage kan hjälpa till att minska värk i leder och vanliga muskelbesvär, öka blod- och lymfcirkulationen och minska risken för foglossning. Hjälper vid stelhet i nacke, axlar och rygg, minskar stress och ger ökad avslappning, bra vid sömnproblem.
Terapeut:
Zhao Ming, www.zhao-ming.com www.akupunktur.n.nu  www.tcm.zhao-ming.com  

Hot Stone-massage

I Kina användes Hot Stone Massage så tidigt som 2000 f.Kr. som en metod för att lindra muskelvärk och spänningar. Eftersom de varma stenarna förbättrar blodcirkulationen och lugnar nervsystemet är Hot Stone Massage populärt idag för att öka psykiskt och fysiskt välbefinnande. De varma lavastenarna placeras strategiskt utmed meridianernas tryckpunkter för att smälta bort spänningar och få en lugnande ock rogivande efekt. Man masserar med de varma stenarna längs med meridianerna för att lösa upp blockeringar och skapa balans i kroppen. Stress, ångest och sömnlöshet minskar ofta med hjälp av Hot Stone Massage. Det är också känt att man kan bli hjälpt mot deprition genom terapi med varma stenar.
Terapeut:
Zhao Ming, www.zhao-ming.com www.akupunktur.n.nu www.tcm.zhao-ming.com  

Kinesisk massage

Kinesisk massage balanserar Yin och Yan, öpnnar upp meridianerna, reglerar Qi och blodcirkulationen. Kinesisk massage är ett utmärkt komplement till akupunktur. I kinesisk massage (Tui Na) använder man inte bara olika tekniker för att massera, man använder samtidigt fingrarna för att trycka på olika akupunkturpunkter. På så sätt balanseras energibanorna (meridianerna), Yin och Yang justeras, olika organ i kroppen stimuleras, kroppen normaliseras och repareras. Om du vill veta mer kan du läsa mer på teraputens hemsida.
Terapeut:
Zhao Ming, www.zhao-ming.com www.tcm.zhao-ming.com www.akupunktur.n.nu

Koppningsmassage


Koppning gar funnits lika länge om akupunktur och som certifierad akupunktör jobbar jag dagligen med kopping. Där finns många olika
tekniker inom koppning.Koppning är en alternativ medicinsk metod där
vakuum används för att öka cirkulationen i hud och bindväv. Vakuum 
skapas under huden genom att huden lyfts uppåt med hjälpav en plas-
silikon eller glaskoppar. Detta medför att det skapas ett mellanrum mellan
hudlagren och att cirkulationen i huden ökar.
Koppningmassage  är tre gånger effektivare än vanlig massage. Det ger 
hälsosam cirkulation, nervsystemet påverkas så att spänningar reduceras,
mjukar upp bindväv och muskler slappnar av vilket medför smärtlindring i
rygg, nacke och axlar och bättre rörlighet i muskler och leder. Det har även
en utrensande effekt av slaggprodukter och överskottsvätska samt reducerar
celluliter. Olika studier har påvisat att koppning slår ut gifter med gott resultat.
Regelbunden koppning kan vara till stor hjälp för behandling av huvudvärk och
migrän. Koppning påverkar även inre tillstånd som menstruationskramper och
maglatarr. huden vitaliseras, svullnader minskar rynkor och linjer slätas ut.

Terapeut:
Maybritt Rydahl Herbst  www.acuherb.se

 
Svensk klassisk massage

Den klassiska svenska massagen utarbetades på 1800-talet av Per Ling. Ling ville skapa en massageteknik för att stimulera blodcirkulationen, stärka musklerna och skapa en bättre balans mellan muskler och skelett. Med massage trycks och tänjs vävnaderna, särskilt muskler, bindväv och hud. Arbetsmetoderna varierar från lättare beröring i avslappningssyfte till tuffare tekniker och direkt behandling av t.ex. muskulära knutor, smärttillstånd eller svullnader på grund av dålig lymfcirkulation. Massagen påverkar både kroppsliga och känslomässiga funktioner och ger ökat lymfflöde, ökad blodcirkulation och ökar utsöndringen av hormonet Oxytocin. Behandlingen utgår från en helhetssyn, minskar smärta och ökar välbefinnandet. Om du vill veta mer kan du läsa på terapeuternas hemsida.
Terapeuter:
Agneta Paradis, www.agnetaparadis.se
Maybritt Rydahl Herbst, www.acuherb-se
Zhao Ming, www.zhao-ming.com www.akupunktur.n.nu www.tcm.zhao-ming.com  Regndroppsmassage

Iris Krüger   iris@vitaraeda.com


Peter Hess klangmassage

Människans harmoni, både inre och med omvärlden, blir hotad genom vardagsstressen. Här ingriper Peter Hess-Klangmassagen (efter Peter Hess) som en ytterst verksam avslappningsmetod.Klangavslappning löser upp alla bekymer, sorger, osäkerhet och blockeringar som man samlar på sig i vardagen. Att släppa alla dessa problem är en utgångspunkt för att stärka livs- och självläkningskrafterna.

Urgamla insikter om klangernas verkan ligger till grunden för klangmassagen. Redan för 5000 år sedan användes klangerna i den indiska läkekonsten. Inom den österlänska livsåskådningen är människan skapad ur klangen. Människan är klang. Är människan i "sam-klang" med sig själv och omvärlden kan hon även skapa ett fritt liv och gestalta det kreativt.

Peter Hess utvecklade klangmassagens metodik ur mångaldiga klangupplevelser i Tibet och Nepal. Klangmassaens grund är den forskning och de experiment som gjorts om hur traditionell musik påverkar kropp och pryke. Under många år av praktiskt utövande har Peter Hess anpassat dessa kunskaper till den väster-
länska människans behov. Resultatet av detta arbete ges vidare i utbildnings-
grupper både i Tyskland och andra länder.

Klangmassagens kännetecken är:
Att djup avslappning uppnås eftersom klangen tilltalar männisans ursprungliga förtroende;
Att problem släpps samt spänningar och blockeringar löser upp sig genom denna djupa avslappning;
Att genom klngen ge en mjuk massage och harmonisering av varje enskild cell i kroppen;
Att positivt påverka självmedvetandet, kreativiteten och skaparkraften;
Att stärka självläkningskraften och få en ny livsglädje.

Klangmassagen används till djup avslappning med ovannämda verkningar. För kroppsliga och själsliga sjukdomar hänvisas till legitimerade läkare. 

Iris Krüger  iris@vitaraeda.com