Varmt välkomna!

Missa inte lördagen den 17 september! Då är det Kulturnatt i Lund och vi på Hälsans Hus erbjuder en mängd olika “prova-på”-möjligheter. Under dagen erbjuder vi olika yoga klasser, kurser och föredrag att prova på och allt är helt gratis. Ingen anmälning behövs till föreläsningarna – det är drop-in som gäller. Där finns också möjlighet att prova på olika behandlingar/terapier till ett reducerat pris.

FöreläsareTitelTid
Soha AfskarMindfull-Yoga10:00-10:45
Gabriele OttossonLightworker meditation med klangskålar och gong!11:00-11:45
Charlotte Hagö  Visste du att hjärtat har 40 000 hjärnceller?12:00-12:45
Mats Roxendal  Kan HYPNOS hjälpa?  13:00-13:45
Christine Morel  Aura Soma -färghealing14.00 -14.45
Edita Juchneviciute  Gong bad15:15-15:45
Henrik Jönsson  Anahata Yoga16:00-16:45
Soha AfskarMagkänsla och intuition! Hur kan du bättre använda dina inre GPS i vardagen!?17:00-17:45
Karin ThelinMediYoga18:00-18:45
Soha AfskarFrigörande dans!19:00-19:45

Prova på behandlingar

(Bokas i förväg via mail )

Priser per behandling: 25-30 min/180 kr, hypnos – 45 min – 320 kr 

Bokning av en prova på behandling, det är först till kvarn som gäller.

  1. Välj ut den behandling som du vill prova-på
  2.  Mejla till och ange ditt namn (för- och efternamn), behandling du vill delta i, ditt telefonnummer (så att vi kan nå dig om något skulle inträffa)
  3. Du får ett återvändande mejl på att det finns plats samt eventuell betalning.
  4. Alla prova på behandlingar kostar 180sek. Betalning sker via swisch OBS! Först då är du garanterad din plats.


Kort beskrivning om behandlingar och terapeuter:

Beatrice Andersson – Taktil massage

Beskrivning   Taktil massage är en svensk massage metod som består av en mjuk följsam beröring.

När man berör huden med strykningar och tryck aktiveras beröringsreceptorer som med sina nervtrådar står i direkt kopplat till vårt  lugn och ro-systemet.

Vid beröring producerar Mår bra hormonet Oxytocin  vilket har en helande effekt på kroppen.

Ex. smärtlindring, ökat immunförsvar, god sömn och välbefinnande.

Beas Taktil Massage
Telefon: 0730-91 81 39
Mejl:

Camilla Östberg – Hypnos

Hypnos är ett oerhört kraftfullt och effektivt verktyg att i det undermedvetna sinnet lösa trauman, blockeringar fobier mm som begränsar klienten.
Hypnos är ett naturligt transliknande tillstånd mellan vakenhet och sömn.
I detta tillstånd ökar intresset för inre bilder, föreställningar och känsloupplevelser där allt utvecklas spontant och utan avsikt.

Edita Juchneviciute –Access bars, Kraniosakral terapi,  Lymfdränage –reflexology, Reiki healing, Zonterapi,Zonterapi för gravida och barn från 8 år

Edita Juchneviciute
Telefon: Mob .0708 94 67 16
Mail:
https://www.bokadirekt.se/harmoni%20oasen/var

Access bars med Edita Juchneviciute

Access Bars är en fantastiskt behaglig och avslappnande behandling, som utan ansträngning tar bort begränsningar på alla livsområden och sätter igång energiflödet i kroppen. Efter behandlingen känns det i sämsta fall som om du precis har fått en underbar massage – och i bästa fall kan hela ditt liv lätt och enkelt förändras till det bättre. Många upplever att tankebruset har tystnat, att de sover djupare, är mer avslappnade, har mer energi och glädje. Bars används också mot stress och kronisk värk.

Reiki healing med Edita Juchneviciute

Reiki Healing: Allt runt om oss består av energi och likväl består kroppen av energier.
Det finns ett starkt samband mellan, kropp, själ och sinne och därför kan våra tankar och känslor påverka våra energi-strömningar och flödet i kroppen. Långvariga negativa tankar skapar blockeringar som sedan även kan ge fysiologiska uttryck och vi kan känns sjukdomssymtom.
Reiki healern hjälper till att få energin i kroppen att flöda och löser upp de delarna där blockeringarna finns, för att ladda kroppen med positiv energi. Med andra ord höjs frekvensen av energi i kroppen och löser upp den negativa energin, som sen försvinner ut ur kroppen. Genom att få energin att flöda igen så får kroppen en chans att läka sig själv.
En Reikibehandling är en mjuk, lugn, avslappnande behandling där reiki-healern lägger händerna i olika positioner och därmed aktiverar personens naturliga självläkande förmåga. Varje behandling är anpassad för den enskilda individen

Kraniosakral terapi med Edita Juchneviciute

Vid en kraniosakral behandling erbjuds du en trygg vilsam plats av djup närvaro där systemet varsamt bjuds in i en stillhet. Genom en lätt beröring & ett inlyssnande av subtila rörelser i flödes och vävnadsfältet assisteras kroppen tillbaka mot en mer optimal hälsa & en möjlighet att välkomna sitt sanna jag.

Kraniosakral terapi hjälper både såväl på det emotionella som det fysiska planet. Vanliga anledningar folk söker sig till denna behandling är utmattning & stressproblem, nack- & ryggbesvär, kronisk smärta, migrän/huvudvärk, matsmältningsproblem, ångest & depression m.m. Behandlingen ger en väldigt lugnande effekt på nervsystemet med större klarhet & en grundande känsla.

Lymfdränage- zonterapi  med Edita juchneviciute

RLD är en prisbelönt zonterapeutisk teknik som fokuserar på att stimulera lymfatiska systemet i hela kroppen via reflexer på fötterna. Syftet är att orsaka en effekt på det lymfatiska systemet i kroppen. Det är en unik sekvens som har forskats på och utvecklats av Sally Kay BSC (Hons).

Zonterapi med Edita Juchneviciute

Zonterapi är en naturlig behandlingsmetod som stimulerar kroppens eget självläkning system. Den fungerar lika bra på kroniska som akuta besvär. Här arbetar vi enbart med fötterna, enligt reflexologins lära. Vi arbetar specifikt med olika delar av kroppen genom att massera olika områden på fötterna. Verkar speciellt bra för att rena organ och frigöra kroppsliga spänningar, samt för lugn och avkoppling. Det är också en fin metod för att hålla sig frisk.

Vad är zonterapi är effektiv mot: depression, stress, utbrändhet, fibromyalgi, värk t.ex. i axlar, skuldror, rygg, ischias, migrän, astma, tennisarmbåge, hudbesvär som eksem, psoriasis, störningar i mag- och tarmsystemet, barnlöshet, gall- och leverbesvär mm. Riktigt bra under graviditeten.

Gabriele Ottosson –Hälso-check scanning, lymfmassage, klangskål massage eller rådgivning får symptom du redan har.

Kroniska inflammationer och kroniska smärta – ett problem våra civilisation?

Om du har haft kronisk smärta eller inflammation i kroppen under en längre tid som du inte kan få 

grepp på, rekommenderar jag starkt att du överväger alternativ och komplementär medicin för lindring.

Det fina med mitt arbete är att jag har möjlighet att upptäcka kroniska sjukdomar vid deras källa. 

Lindring genom att hitta orsaken till symtom det vill säger det holistiska förhållningssättet till kropp, sinne och själ. 

Jag är specialiserad på följande sjukdomar:

Borrelia och Co. infektioner, POST-COVID  problem, kroniska mag- och tarmsjukdomar (lever, galla, pankreas), 

smärtor / inflammationer i leder och muskler – fibromyalgi, artrit / artros, gikt. Dessutom stresshantering, matintolerans och allergier.

Jag är också känd för att behandla mina patienter på ett kärleksfullt och respektfullt sätt.

Som Funktionsmediciner, Naturläkare (SNLF), certifierad Heilpraktiker (naturopath) utbildad i Tyskland, psykologisk management coach, mindfulness coach, klangskålterapeut enlig Peter Hess,

lymfmasseur enlig Lena Aspholm, taktilmasseur enlig Towe Andersson och hudterapeut har jag 30 års erfarenhet.  På Öppet Hus har du chansen att träffa mig och genomföra en hälso-check scanning, lymfmassage, 

klangskål massage eller / och rådgivning om POST-COVID om du söka hjälp genom alternativ och komplementär medicin. Såklart får du många tips om näring och hur du boosta ditt immunförsvar med!

Hjärtligt välkommen om du söker en kärleksfull och respektfull behandling utefter dina egna förutsättningar.

Jag ser fram emot att träffa dig och att följa dig en bit av din livsresa.

Gabriele Ottosson Naturläkare (SNLF)
Telefon: 0722 531 844

Mejl:
Web: www.focus-on-change.se

Mia Ekström – Kraniosakral behandling och Reiki Healing

Kraniosakral terapi med Mia Ekström

Vad är kraniosakral terapi?

En helt frisk kropp uttrycker mikrorörelser i sina vävnader.

I en kropp som begränsas av ohälsa, minskar dessa mikrorörelser.

Obalansen kan övergå i ett kroppsligt symtom som kan upplevas som en spänning i muskler, värk,inflammerad led eller ett belastat organ.

Som terapeut är jag tränad att med mina händer registrera olika avvikelser som kan uppstå i vävnadernas rörelsemönster. Jag assisterar så att kroppen återgår till sina ursprungliga rörelser.

När vävnaden fungerar utifrån sin ursprungliga rörelse skapas bästa möjliga förutsättning förkroppen att börja läka sig själv. Klienter upplever ofta även en positiv reaktion i form av en känsla avlugn, bättre sömn, lägre stressnivå efter behandlingen.

Kraniosakral terapi kan användas som förebyggande, behandlande och rehabiliterande.

Klienten är alltid påklädd.

Reiki Healing med Mia Ekström

Reiki är en holistisk behandlingsmetod där man arbetar med energi och healing.

Man kan behandla över hela kroppen, även om man har besvär som upplevs som begränsas till ett visst ställe. Det är en mjuk och samtidigt effektiv behandlingsmetod vid till exempel smärta och

stress, ångest och fysiska och mentala spänningar. Reiki arbetar med kroppens naturliga

läkningsprocesser och fyller på energiförrådet – en metod med många användningsområden i vårt

moderna samhälle.

Klienten är alltid påklädd.


Inside & Beyond Mikael Jansson – Reiki healing och coachande samtal

Reiki healing är en mjuk energibehandlingsmetod som bland annat används vid behandling och lindring av smärta, stress, ångest, fysiska och mentala spänningar. Den kan även hjälpa till att öka din egen medvetenhet, kreativitet och självkännedom.

Energibehandlingen arbetar med kroppens egna naturliga läkningsprocesser och fyller på energiförrådet samt kan också lösa upp blockeringar.

Behandlingen utförs fullt påklädd och jag går alltid igenom vad som kommer hända så att du kan känna dig trygg och slappna av.

Jag som utför behandlingen heter Mikael och arbetar bland annat med Reiki healing och coachande samtal samt att jag även utbildar inom Reiki healing.

Inside & Beyond Mikael Jansson
Telefon: 078 99 01 34
Mejl: 
Web: https://insideandbeyond.se
Bokadirekt: https://www.bokadirekt.se/places/inside-beyond-mikael-jansson-48559

Soha Afskar – Taktil massage & healing

Soha Afskar heter jag. Älskar människor. Jag har jobbat i nio år på Hälsans hus. Jobbar med samtalsterapi, coachning,Mindfulness , regressionsterapi, trauma bearbetning, , läka ditt inre barn, meditation, EFB , Par & relations terapi, Yoga, Taktimassage, Aura-Soma, Andlig vägledning och Healing. Jag kommer erbjuda, Mindful-Yoga, Taktimassage & Healing, Föredrag om magkänsla och intuition och frigörande dans på kulturnatten. Du är hjärtligt välkommen.

Ser fram emot att träffa DIG.

Soha Afskar
Telefon: 072-315 55 08
Mejl: 


Kulturnatten föredrag Kortbeskrivning

Anahata Yoga

Hur du praktiskt öppnar och följer ditt hjärta så du kan älska dig själv precis så som du är med Henrik Jönsson

Aura-Soma Färghealing- Christine Morel

Kom och lyssna på den gripande berättelsen om hur Vicky Wall, en engelsk naturapotekare skapade Aura-Soma. Aura-Soma består av hundratalet glasflaskor som innehåller helande örter, blommor och kristaller i vackra färger. Genom att välja färger blir du mer medveten om dina inre egenskaper och om dina behov. Aura-Soma är en spegel av ditt inre.

Christine Morel
Telefon: 0723-996822
Web: www.aura-soma.nu

Föredrag / Meditation Gabriele Ottosson

Lightworker meditation med klangskålar och gong!

Denna meditation är avsedd för alla terapeuter och energiarbetare som behöver en uppdatering och/eller en öppning i Akashic Record för att anpassa sig till den nya energin.

Lightworker meditation med klangskålar och gong!

Hej, är du “Lightworker” eller en person som känner förändringar inombords?

Förändringar som har att göra med spirituell energi / begåvning / gåva du har upptäckt under sister tider, MEN inte vågat att verkligen klämma på eller tar emot?

Många människor är på väg att öppna upp för saker och ting som “out of their comfort zone”. Du är inte ensam med detta!  

Är du redan “Lightworker” och vet vad du står på MEN behöver en fördjupning eller bekräftelse precis nu? Då är det nästan ett måste att vara med på denna helt magiska meditation.

Meditationen jag erbjuder hjälper dig med att närma dig svaren som så många andra också har just nu:

Varför är JAG här och vad ska / kan / vill jag komplimentera i detta liv.

Vad du kan förvänta dig:  

Gong bad med Edita Juchneviciute

Gong Bad är en mycket gammal form av ljudterapi och har sitt ursprung i Asien där den har praktiserats i tusentals år.  Ett gongbad, eller gong-ljudmeditation, är en ljudmassage för både kropp och själ. Gongens vibrationer sköljer igenom dig och ditt energisystem på cellnivå samtidigt som hjärnvågorna anpassar sig efter det lugnande ljudet. Som att glida iväg på en resa i ditt inre

Under evenemanget kommer du att badas i ljudvågor. Du kommer helt enkelt att ligga eller sitta skönt på en matta, linda dig i en filt, sluta dina ögon och slappna av medan du lyssnar. Du behöver inte göra någonting – bara ligg ner passivt utan några förväntningar och din kropp kommer att fånga alla vibrationerna från dessa instrument.

Numera används ljudterapi i stor utsträckning över hela världen för sin bevisade lugnande förmåga. Gong-ljud kan användas för att balansera de fysiska, känslomässiga och andliga kroppar. Den har en lugnande inverkan på nerv och immun system, hjärtat samt de autonoma och endokrina systemen. Terapin anses också utmärkt för känslotillstånd som exempelvis depression, trötthet, ilska, ångest, känslor av separation, ensamhet och rädsla tillsammans med andra förhållanden som är relaterade till brist på balans och harmoni i kroppen. Kan också frigöra och lindra smärttillstånd.

Stressen smälter bort, eftersom hjärnan rör sig i Alpha och/eller Theta-tillstånd, vilket stimulerar det sympatiska nervsystemet att sänka blodtrycket, lugna hjärt och andningsrytmen samt stilla hjärnvågorna.

Unna dig själv att dyka in i det helande ljudets hav! Varje Gong bad är en ny spännande resa in i dig själv och varje session är unik.

Varmt välkommen!

Edita Juchneviciute
Telefon: Mob .0708 94 67 16
Mejl:

MediYoga med Karin Thelin

Terapeutiska yogaformen som används inom hälso-och sjukvården. Genom andningsövn, enkla mjuka rörelser, fokuseringsteknik, avslappning och meditation är det en helhetsträning som syftar till att balansera kroppens självläkande system tex minskad stress, smärta, sömnproblem.  

Karin Thelin ägare av Sidasih Yoga www.sidasih.se. MediYoga-instruktör, men även certifierad Global Yogalärare i HathaYoga och YinYoga. Till företag erbjuder jag konceptet ”kontorsyoga”. Jag har även kurser för äldre med SeniorYoga. Pågående utbildning inom Hormon YinYoga.

Karin Thelin (Sidasih Yoga)
Telefon: 070-468 1548
Mejl:

Mats Roxendal Kan HYPNOS hjälpa?

Mats Roxendal
Telefon: 0708-748590
Mejl: