Hälsans Hus

TERAPEUTER

Christel Lilja

Jag heter Christel Lilja och jag har ett stort genuint intresse för människor. Med öppet hjärta, respekt och ett ickedömande förhållningssätt möter jag mina medmänniskor. Detta har genom åren lett till stora förtroenden både inom arbetslivet och privat.

Det bästa jag vet är att få jobba med personers och gruppers utveckling och självledarskap. Att få följa utvecklingen, växandet och inte minst när nya insikter ”trillar in” där personen genom det bli bättre på att leda sig själv är fantastiskt!

Det finns flera vägar till läkande och växande och jag har insett vikten av att stanna upp, lyssna inåt och välja sina tankar. Allt börjar med dig själv. Dina egna tankar om vad du är och vad du kan.

Du behöver inte veta vad du behöver när du kontaktar mig, det utforskar vi vid vår första träff. Jag arbetar utifrån ett helhetsperspektiv där jag ser till vad jag tror bidrar mest till dig.

Du får genom vårt samarbete ny insikt och ökad medvetenhet samtidigt som hinder och begränsningar försvinner. Du känner dig mer levande. Du blir mer du.

Christel Lilja arbetar genom Ny Insikt förebyggande mot psykisk ohälsa med både företag och privatpersoner. Hon är utbildad inom mindfulness av Mindfulnesscenter, MFC Ola Schenström som är en av Sveriges ledande experter på Mindfulness och är själv utbildad i USA av bland andra professor Jon Kabat-Zinn samt av Magdalena Mecweld inom Yinyoga som också är en av de främsta i Sverige inom detta område. Christel är också utbildad inom beteendevetenskap, Vipassanameditation, coaching, sorgbearbetning och KBT. Hon har lång erfarenhet både professionellt och genom egen personlig utveckling inom dessa områden. Läs mer om Christel på www.nyinsikt.com

Varmt välkommen!

MINDFULNESS & MEDITATION

Har du svårt för att stilla ditt sinne och leva i nuet? Vill du hitta ditt inre lugn och få minskad känsla av stress? Vill du känna större glädje, känna dig mer öppen och lägga ditt fokus på ”rätt saker”?

Mindfulness eller medveten närvaro är ett förhållningssätt. Du intar genom enkla övningar en mer accepterande och ickedömande hållning till dig själv och livet. Du får träna på att släppa taget och vara mer i nuet. Du hittar ditt inre lugn, minskar känslan av stress, stärker din självkänsla och får bättre sömn. Du blir också mer lyhörd för andra och mer närvarande i relationer.

För mindfulness i grupp se under fliken ”Aktuellt & Blogg” på www.nyinsikt.com Du kan även gå kurs i mindfulness individuellt och som vi skräddarsyr efter dig och dina behov. För de individuella träffarna ses vi då på Hälsans Hus eller via Skype eller telefon.

Läs mer om mindfulness på www.nyinsikt.com/mindfulness-lund-malmo/

COACHING / PARCOACHING / VÄGLEDANDE SAMTAL

Står du i ett vägskäl och längtar efter att få följa ditt hjärta, din känsla och leda dig själv utifrån det? Behöver du ett bollplank för att få hjälp med att se nya perspektiv?

Du har just nu inte tillgång till alla dina svar och vet inte exakt vad du vill. Men du är beredd att satsa och ser din egen del i detta.

Beroende på var du är på din personliga resa ökar coaching generellt ditt fokus och din medvetna närvaro. Självkänslan stärks och du får lättare att fatta beslut. Du får här med dig verktyg som tillsammans med din egen klokskap hjälper dig vidare i det du vill förändra eller uppnå. Du får lättare för att sortera vad som är viktigt och får helt enkelt lättare för att leda dig själv mot dina drömmas mål.

Du får ny insikt och känner dig mer öppen för nya perspektiv. Självkänslan stärks och hinder och begränsningar försvinner. Din klarsyn ökar och du får helt enkelt lättare för att fatta beslut som leder till och tar dig mot dina drömmars mål. Du blir mer du.

Ny Insikt erbjuder coaching både individuellt och för par/grupper.

Läs mer om coaching på www.nyinsikt.com/coaching-samtal/coaching-livscoaching-samtal-lund-malmo

Läs mer om parcoaching på www.nyinsikt.com/coaching-samtal/parcoaching-lund-malmo

SORBEARBETNING

Har du svårt för att släppa taget om det som varit? Blev det inte som du hade drömt om och tänkt dig? Kommer du inte vidare?

Vid alla förluster, kriser och större förändringar uppstår olika förlustreaktioner vilket är alldeles normalt och naturligt. Sorg är summan av alla de ofta motstridiga tankar och känslor som förlusterna väcker. När vi tänker på sorg tänker vi ofta på förlust av någon eller något men det kan också handla om förlusten av till exempel tillit och trygghet.

Processen att sörja och att bearbeta sorg är individuell. Dina upplevelser och känslor finns bara i din kropp och ingen annan vet hur just du känner.

För att du ska få hjälp med att släppa taget om det som håller dig tillbaka och därmed kunna leva fullt ut utan dessa begränsningar följer vi här ett pedagogiskt handlingsprogram. När du gått igenom denna process kommer du att ha en mer klarsynt och förlåtande syn på det som varit och har också fått lättare för att släppa taget och kan nu gå vidare i ditt liv.

Läs mer om sorgbearbetning på www.nyinsikt.com/sorgbearbetning-bearbeta-forluster-lund-malmo

YOGA- OCH MINDFULNESSRETREATS & -WORKSHOPS

Vill du ta en time out och lämna den yttre världens brus för att mer vända blicken inåt. Mot ditt andetag och din kropp.

Innebörden av ordet retreat är – att dra sig tillbaka i stillhet, för en eller flera dagar.

Ge dig själv en energigivande och påfyllande time-out där du för en eller några dagar riktar uppmärksamheten inåt och prioriterar dig själv. Du fyller på med energi och ger dig själv egentid och självkärlek.

Tillsammans med ditt andetag utforskar du nuet med hjälp av övningar i mindfulness, meditativ yinyoga och vandring. En del av retreatet är i tystnad.

Övningarna kräver ingen förkunskap och du är välkommen precis där du är.

Inplanerade retreats och workshops hittar du på www.nyinsikt.com under fliken ”Aktuellt & Blogg”. Kontakta mig gärna om du inte hittar det du söker, vill arrangera för egen grupp eller önskar annat upplägg.

Läs mer om retreats/workshops på www.nyinsikt.com/retreats-workshops-mindfulness-yoga-osterlen-lund