Hälsans Hus

TERAPEUTER

Edita Juchneviciute

Mottagning

Hälsans hus i Lund

E-post

Hemsida
Boka

Behandlingar:

  • Zonterapi
  • Access bars
  • Reiki healing
  • Zonterapi för gravida
  • Privata kurser i zonterapi: om du vill lära dig zonterapi för dina kära och nära.
  • RLD –reflexology lymfdränage ( hell kropps lymfdränage som utförs på fötterna)
  • PT yoga – individuella yoga sessioner
    Yoga/ Hatha yoga, Pranayana och meditastion, Gravid Yoga, Yin Yoga och Yoga Nidra, Restorative Yoga, Mindful Yoga och meditation samt Mamma/baby Yoga.


Besöksadress: Mårtenstorget 6, 223 51 Lund
Bokning: https://www.bokadirekt.se/places/harmoni-oasen-ab-23853

Mitt motto:

”Every breath we take, every step we make, can be filled with peace, joy and serenity.
-Thich Nhat Hanh

Om mig:

Edita Juchneviciute är mitt namn och jag älskar att inspirera samt hjälpa andra medmänniskor att skapa bättre hälsa och välbefinnande samt att göra små och stora steg i hälsofrämjande förändringar. Har även ett stort intresse av hälsosam kost och livsstil.
Naturmedicin var en stor del av hela mitt liv tack vare att min mormor och mamma delade med sig av sina kunskaper och jag lärde mig mycket om naturens läkande kraft redan i tidig ålder.

Mitt djupa intresse för naturliga metoder samt kombinerat med en önskan att främja hälsan och harmoni i livet ledde till att jag så småningom utbildade mig till diplomerad Zonterapeut, Akupressör, Reiki och Accessbars healing terapeut, Yoga lärare, Koreansk hand-akupunktur samt läste kurser inom hälsopsykologi på Lunds universitet.
I den akademiska världen hade jag tidigare valt att läsa psykologi vilket nu blev ett viktigt komplement inom de terapeutiska områden där jag idag verkar. Idag jobbar jag som yogalärare och terapeut i både Lund och Malmö.

Har genomgått följande påbyggnads utbildningar för diplomerade zonterapeuter:

– zonterapi- lymfdänage kurs där man genom punkter på foten påverkar lymfan. Det är en prisbelönt zonterapeutisk teknik som fokuserar på att stimulera lymfatiska reflexer på fötterna. Syftet är att orsaka en effekt på det lymfatiska systemet i kroppen. Det är en unik sekvens som har forskats på och utvecklats av Sally Kay, England.

– zonterapi för gravida med Mauricio Kruchik där jag lärde mig olika tekniker att minska besvär som uppkommer under graviditeten, t.ex. förstoppningar, svullnader mm.

– nervzonterapi med Peter Lund och Dorthe Krogsgaard från Touchpoint i Danmark

– nyligen genomgick jag två påbyggnadskurser i zonterapi för Hanne Marquardt från Tyskland som är en av de ledande zonterapeuterna i världen och som har över 60 års erfarenhet. Hon har utbildat många läkare, sjuksköterskor och sjukgymnaster inom zonterapi, främst i Tyskland men också i andra länder bland annat i Armenia.

2016 deltog jag i Europeiska konferensen för zonterapeuter med tema ”The Golden Year Reflexology steps to Healthy Ageing” där lärde olika tekniker hur man bibehåller hälsan och vitaliteten under livets gång.

Förutom de terapeutiska utbildningarna genomgick jag flera lärarutbildningar inom Yoga: Yin, Hatha, Vinyasa, samt Gravid yoga. Min RYT 200 TTC utbildning gjorde jag i Indien. Jag har ett speciellt intresse i de terapeutiska aspekterna av yoga vilka jag ständigt fördjupar mig inom och planerar påbörja utbildningen till Yoga terapeut. Här finns bl.a. meditation, filosofi, andningstekniker samt kroppens anatomi.

Just nu studerar jag ansikts-zonterapi för Lone Sörensen.

Min verksamhetsidé:

Vi är levande varelser och livet ger oss utmaningar varje dag. För att behålla vår goda hälsa behöver vi ibland hjälp på vägen att återhämta och återställa balansen på det fysiska, känslomässiga och energetiska planet. Helt enkelt hitta tillbaka till harmonin i livet. Vi kan såklart klara detta själva men det finns stunder när vi verkligen behöver stöd. Då kan mina personliga och naturliga behandlingar bli till en stor hjälp för dig.

Hjärtligt välkomna!
Edita