Hälsans Hus

Kurser/ Utbildningar

Gong Bad / Gong Meditation

Gong Bad/Gong Meditation – rekreation, harmoni, avslappning och sinnesro

Ledare: Edita Juchneviciute
Datum och tid: onsdagar kl 18.30-19.30 den 14/12 -2022
Den 25/1, 22/2, 15/3, 19/4, 10/5 och 14/6 – 2023

Pris: 185 sek per gång (160 sek student, sjukskriven, arbetssökande och pensionär)
Info & anmälan: 
0708 – 94 67 16
Hemsida: www.halsanshus.nu

Anmälan är bindande.

Välkommen till en meditation under vila till ljudet av Gongen, klangskålar, chimos och andra instrument. Gong Bad är en mycket gammal form av ljudterapi och har sitt ursprung i Asien där den har praktiserats i tusentals år.

Ett gongbad, eller gong-ljudmeditation, är en ljudmassage för både kropp och själ. Gongens vibrationer sköljer igenom dig och ditt energisystem på cellnivå samtidigt som hjärnvågorna anpassar sig efter det lugnande ljudet. Som att glida iväg på en resa i ditt inre.

Under evenemanget kommer du att badas i ludvågor. Du kommer helt enkelt att ligga eller sitta skönt på en matta, linda dig i en filt, sluta dina ögon och slappna av medan du lyssnar. Du behöver inte göra någonting – bara ligg ner passivt utan några förväntningar och din kropp kommer att fånga alla vibrationerna från dessa instrument.

Badet varar normalt i en timme. Ljuden och övertonerna som kommer från gongen är svåra för människans hjärna att följa, tankarna stannar av och du kommer sannolikt att gå in i ett djupt meditativt tillstånd.

Ljudterapi har länge använts för att hantera olika hälsotillstånd. Tanken bakom ljudterapin är baserad på förståelsen att alla former av materia – inklusive kroppens celler – vibrerar på olika frekvenser. Vår kropp består till ca.80% av vatten och är en utmärkt vibrationsledare. Resultatet av vibrationer från gamla instrument som gong, klangskålar m.fl. ger en djup subtil massage för alla kroppsceller. Starka vibrationer sprids i hela kroppen och hjälper till att minska stress och frigör emotionella blockeringar. Vetenskapliga bevis tyder på att vissa former av ljudterapi hjälper skadade mänskliga DNA-strängar för att reparera sig själva. Vissa toner är tänkt att främja vitalitet och helande.

Numera används ljudterapi i stor utsträckning över hela världen för sin bevisade lugnande förmåga. Gong-ljud kan användas för att balansera de fysiska, känslomässiga och andliga kroppar. Den har en lugnande inverkan på nerv och immun system, hjärtat samt de autonoma och endokrina systemen. Terapin anses också utmärkt för känslotillstånd som exempelvis depression, trötthet, ilska, ångest, känslor av separation, ensamhet och rädsla tillsammans med andra förhållanden som är relaterade till brist på balans och harmoni i kroppen. Kan också frigöra och lindra smärttillstånd.

Stressen smälter bort, eftersom hjärnan rör sig i Alpha och/eller Theta-tillstånd, vilket stimulerar det sympatiska nervsystemet att sänka blodtrycket, lugna hjärt och andningsrytmen samt stilla hjärnvågorna.

Unna dig själv att dyka in i det helande ljudets hav! Varje Gong bad är en ny spännande resa in i dig själv och varje session är unik.

Varmt välkommen!