Hälsans Hus

Terapier / Behandlingar

Akupunktur

Traditionell Kinesisk medicin (TCM)
bygger på att upprätthålla ett fritt flöde av Qi ”livsenergi” och genom detta skapa balans i kropp och själ.

TCM är ett samlingsbegrepp för ett antal olika medicinska inriktningar som utvecklats och brukats i Kina under tusentals år, bl.a. Akupunktur, men även Moxa, Akupressur, Örter, Koppning mm. Alla dessa kan användas i botande, lindrande eller förebyggande syfte.

Akupunktur innebär att sätta mycket tunna nålar på specifika punkter på kroppen och genom detta åstakomma detta fria flöde av Qi och skapa balans.

Innan behandlingen tittar terapeuten på tungan, känner på pulsen och ställer frågor, för att få rätt diagnos och på så sätt veta vilka punkter som ska användas.

 

Kosmetisk akupunktur
Kosmetisk akupunktur kan behandla rynkor, slapp hud påsar under ögonen och andra skavanker i ansiktet. Jag ger alltid en individuell behandling helt anpassad efter dina behov som balanserar de inre organen smatidigt som man stimulerar blodflödet upp till ansiktet så att hud- och bindvävscellerna får optimalt med näring och syre. Detta ger en vacker lyster i huden och en klarare blick. Man stimmulerar kollagen produktionen lokalt, vilket kan göra linjerna i ansiktet mjukare samt skapa spänst och ett litet lätt lyft. Kosmetisk akupunktur kombineras med kroppsakupunktur. Det går utmärkt att behandla i förebyggande syfte för att behålla hälsa och ungdomlig spänst. För full effekt krävs oftast en kur på minst 10 behandlingar. Dessa bör läggas 1-2ggr/vecka för bästa möjliga resultat. För att behålla effekten rekommenderas sedan ett återbesök helst var 6:e eller 8:vecka. I förebyggande syfte kan 4-6 behandlingar på år räcka.

 

Öronakupunktur
Örat ses som ett hologram för hela kroppen. Det innebär att kroppens alla delar motsvaras av relevanta punkter i örat. När det finns problem i någon kroppsdel, t ex mag-tarm besvär, smärta i axlar, hjärt-kärl sjukdom eller njursten reflekteras dessa problem på motsvarande punkter i örat som kan bli ömma, få en färgförändring, bli lite svullna eller buktiga.

Öronakupunktur är en behandlingsmetod, som innebär att man sätter en magnetisk kula på de punkter som motsvarar det sjuka organet och på andra punkter som anses kunna bidra till att bota sjukdomen. Varje magnetkula är fäst på ett litet klisterpapper och klistras alltså fast – en helt smärtfri behandling.

Terapueter

Zhao Ming
Zhao Ming: www.tcm.zhao-ming.com
e-mail:
Mobil: 073 999 7586