Hälsans Hus

Terapier / Behandlingar

Massage

Avslappningsmassage

Avslappningsmassage är en ganska mjuk helkroppsmassage som kan hjälpa klienten att återhämta sig och lungna ner sig, slappna av, men också hjälpa vid besvär såsom reumatiskvärk, spänningshuvudvärk, stress, oro eller om man har svårt att sova. Den här sortens massage påverkar våra inre organ så att de kan slappna av och få en förbättrad funktion och den balanserar våra nervsystem. När vår hud masseras frisätts hormonet Oxytocin vilket gör att vi känner oss än mer avslappnade och rofyllda.

Terapeuter:
Zhao Ming: www.tcm.zhao-ming.com
e-mail:
Mobil: 073 999 7586

Aroma massage

Aromamassage är massage med varma, aromatiska växtoljor. Luktsinnet är knutet till en del av hjärnan som kallas det limbiska systemet. Det limbiska systemet styr känslor och påverkar nervsystem och hormoner. När du andas in eteriska oljemolekyler sänds signaler till det limbiska systemet som i sin tur kan påverka hjärtfrekvens, stressnivå, blodtryck, andning, minne, matsmältning och immunförsvar. Aromamassage syftar främst till att lindra stress- och stressrelaterade tillstånd, men kan också ha en lindrande effektvid många andra hälsoproblem, t.ex. huvudvärk, mage- tarmproblem, menstruationsproblem t.ex PMS, smärtor i kroppen osv. Om du vill veta mer kan du läsa på terapeutens hemsida:
Terapeut:
Zhao Ming: www.tcm.zhao-ming.com
e-mail:
Mobil: 073 999 7586

Bindvävmassage

Massage av muskelhinnorna, vävnaden som finns mellan skelettet och själva muskln. Denna mjuka massageform går på djupet och då massagen inte gör ont, vill kroppen lättare samarbeta.
Terapeut:
Karina Gustafson www.freeofpain.se

Friskvårdsmassage

Musklerna och kroppen är beroende av beröring, och med friskvårdsmassage får kroppen ett översyn av de stora och välanvända muskler. Det minskar myoser och spänningar, och hjälper mot uttröttade muskler och ischiasbesvär.

Terapeut:
Karina Gustafson www.freeofpain.se

Gravidmassage

Även den som är gravid mår gott av massage. Till skillnad från “vanlig” massage så används en specialbänk till den gravida kvinnan, med plats för både mage och byst, eller kan hon ligga på sidan på den vanliga massagebänken, massören kan då först massera på en sida och sen massera på den andra sidan. Det fungerar ofta mycket bra.
Gravidmassage kan hjälpa till att minska värk i leder och vanliga muskelbesvär, öka blod- och lymfcirkulationen och minska risken för foglossning. Hjälper vid stelhet i nacke, axlar och rygg, minskar stress och ger ökad avslappning, bra vid sömnproblem.
Terapeut:
Zhao Ming: www.tcm.zhao-ming.com
e-mail:
Mobil: 073 999 7586

Hot Stone-massage

I Kina användes Hot Stone Massage så tidigt som 2000 f.Kr. som en metod för att lindra muskelvärk och spänningar. Eftersom de varma stenarna förbättrar blodcirkulationen och lugnar nervsystemet är Hot Stone Massage populärt idag för att öka psykiskt och fysiskt välbefinnande. De varma lavastenarna placeras strategiskt utmed meridianernas tryckpunkter för att smälta bort spänningar och få en lugnande ock rogivande efekt. Man masserar med de varma stenarna längs med meridianerna för att lösa upp blockeringar och skapa balans i kroppen. Stress, ångest och sömnlöshet minskar ofta med hjälp av Hot Stone Massage. Det är också känt att man kan bli hjälpt mot deprition genom terapi med varma stenar.
Terapeut:
Zhao Ming: www.tcm.zhao-ming.com
e-mail:
Mobil: 073 999 7586

Kinesisk massage

Kinesisk massage balanserar Yin och Yan, öppnar upp meridianerna, reglerar Qi och blodcirkulationen. Kinesisk massage är ett utmärkt komplement till akupunktur. I kinesisk massage (Tui Na) använder man inte bara olika tekniker för att massera, man använder samtidigt fingrarna för att trycka på olika akupunkturpunkter. På så sätt balanseras energibanorna (meridianerna), Yin och Yang justeras, olika organ i kroppen stimuleras, kroppen normaliseras och repareras. Om du vill veta mer kan du läsa mer på terapeutens hemsida.
Terapeut:
Zhao Ming: www.tcm.zhao-ming.com
e-mail:
Mobil: 073 999 7586

Organmassage

Från framsidan av din kropp och området kring din mage kan jag via energimassage komma åt dina organ. Efter en operation , olycka eller graviditet kan kroppens organ behöva uppmärksamhet. Med små och extra grepp optimerar jag organens funktioner och interna rörelser. Den inre energin är beroende av organens rörelse kring varandra.

Terapeut:
Karina Gustavson www.freeofpain.se

Svensk klassisk massage

Den klassiska svenska massagen utarbetades på 1800-talet av Per Ling. Ling ville skapa en massageteknik för att stimulera blodcirkulationen, stärka musklerna och skapa en bättre balans mellan muskler och skelett. Med massage trycks och tänjs vävnaderna, särskilt muskler, bindväv och hud. Arbetsmetoderna varierar från lättare beröring i avslappningssyfte till tuffare tekniker och direkt behandling av t.ex. muskulära knutor, smärttillstånd eller svullnader på grund av dålig lymfcirkulation. Massagen påverkar både kroppsliga och känslomässiga funktioner och ger ökat lymfflöde, ökad blodcirkulation och ökar utsöndringen av hormonet Oxytocin. Behandlingen utgår från en helhetssyn, minskar smärta och ökar välbefinnandet. Om du vill veta mer kan du läsa på terapeuternas hemsida.

Terapeuter:
Zhao Ming: www.tcm.zhao-ming.com
e-mail:
Mobil: 073 999 7586

Regndroppsmassage

Iris Krüger

Peter Hess klangmassage

Människans harmoni, både inre och med omvärlden, blir hotad genom vardagsstressen. Här ingriper Peter Hess-Klangmassagen (efter Peter Hess) som en ytterst verksam avslappningsmetod. Klangavslappning löser upp alla bekymmer, sorger, osäkerhet och blockeringar som man samlar på sig i vardagen. Att släppa alla dessa problem är en utgångspunkt för att stärka livs- och självläkningskrafterna.

Urgamla insikter om klangernas verkan ligger till grunden för klangmassagen. Redan för 5000 år sedan användes klangerna i den indiska läkekonsten. Inom den österlänska livsåskådningen är människan skapad ur klangen. Människan är klang. Är människan i “sam-klang” med sig själv och omvärlden kan hon även skapa ett fritt liv och gestalta det kreativt.

Peter Hess utvecklade klangmassagens metodik ur mångaldiga klangupplevelser i Tibet och Nepal. Klangmassaens grund är den forskning och de experiment som gjorts om hur traditionell musik påverkar kropp och pryke. Under många år av praktiskt utövande har Peter Hess anpassat dessa kunskaper till den väster-
länska människans behov. Resultatet av detta arbete ges vidare i utbildnings-
grupper både i Tyskland och andra länder.

Klangmassagens kännetecken är:
Att djup avslappning uppnås eftersom klangen tilltalar människans ursprungliga förtroende;
Att problem släpps samt spänningar och blockeringar löser upp sig genom denna djupa avslappning;
Att genom klngen ge en mjuk massage och harmonisering av varje enskild cell i kroppen;
Att positivt påverka självmedvetandet, kreativiteten och skaparkraften;
Att stärka självläkningskraften och få en ny livsglädje.

Klangmassagen används till djup avslappning med ovannämnda verkningar. För kroppsliga och själsliga sjukdomar hänvisas till legitimerade läkare.

Iris Krüger

Satya Yoga
Mariann Malmström –