Hälsans Hus

TERAPEUTER

Zhao Ming

Telefon

073 999 75 86

E-post

Hemsida

Kurs/Utbildning Akupressur & Ansiktsakupressur

Fyra dagars kurs: 2 dagar om akupressur på kroppen, 2 dagar om ansiktsakupressur

Kursmoment:
Traditionell Kinesisk Medicinsk (TCM) Teori
Ying och Yang Teori
De Fem Elementen
Kroppens Fem Substanser
De 14 Meridianerna och minst 120st akupunkturs punkter i kropp, och deras
funktioner.
1. Lärar dig om Kroppsakupressurs Behandling för smärtan och hälsoproblem
2. Lärar dig om Ansiktsakupressur för skönhet och för hälsoproblem
3. Lärar dig om Akupressur Behandling för olika sjukdomar

Länkar till kurs: https://tcm.zhao-ming.com/kurser-erbjudande/


Jag heter Zhao Ming och erbjuder Akupunktur, Akupressur, konsultation i TCM (Traditional Chinese Medicine) och Kinesisk massage i Lund. Jag erbjuder också stödsamtal med KBT.
Jag har genomgått en femårig läkarutbildning i Kina, i vilken ingår västerländsk medicin och traditionell kinesisk medicin samt utbildning i akupunktur.I Sverige har jag avlagt filosofie magisterexamen i psykologi vid Lunds Universitet. Från SverigeHälsan har jag erhållit kompetens i Kognitiv Beteende Terapi (KBT).
Vid Komplementär Medicinska Högskolan i Malmö har jag genomgått utbildning i klassisk svensk massage.
Jag är certifierad & diplomerad massageterapeut och medlem i Kroppsterapeuternas Yrkesförbund. 
Jag är diplomerade KBT kompetens, Jag är diplomerad kostrådgivare och diplomerad stressteraput och avspänningspedagog. Jag har mångårig erfarenhet av mina olika behandlingar.

Innehar F-skattesedel och patientförsäkring.
Här nedan följer en kortfattad presentation av mina olika terapier:

 
Mina behandlingar

Akupunktur

Akupunktur är en behandlingsmetod som har använts i årtusenden i Kina för att bota sjukdomar. Akupunktur innebär, att nålar sticks genom huden i speciella akupunkturpunkter, som följer med olika meridianer. Med akupunktur kan man behandla många hälsoproblem t.ex.:

 • Ryggbesvär, Frusna axlar, Nackbesvär, muskelkinflammation.
 • Mag/tarmbesvär, IBS, Diarré.
 • Menstruationsbesvär, Hormonrubbningar, kvinnor sjukdomar, klimakteriet, underlivs problem.
 • Inkontinens eller problem i urinvägarna.
 • Potensproblem, prostata problem.
 • Ofrivillig barnlöshet
 • Depression och ångest, Stress och sömnlöshet
 • Astma, alergi, lungor och hals problem.

Öronakupunktur
Öronakupunktur är, som namnet låter, en form av akupunktur. Inom den traditionella kinesiska medicinen ses örat som ett hologram för hela kroppen.

Om man har besvär i någon del av kroppen eller med någon av kroppens funktioner, så reflekteras dessa besvär till motsvarande punkter i örat.
Öronakupunktur är en behandlingsmetod, som innebär att man sätter en magnetisk kula på de punkter i örat, som motsvarar det sjuka organet och på andra punkter som anses kunna bidra till att lindra besvären.

Varje magnetkula är fäst på ett litet klisterpapper och klistras alltså fast – en helt smärtfri behandling.

Öronakupunktur är en lämplig behandlingsform vid t.ex.:

 • Huvudvärk
 • Sömnproblem
 • Oro/nervositet
 • Nikotinberoende
 • Mag/tarmbesvär
 • Allergier och astma
 • Inkontinens eller problem i urinvägarna
 • Störningar i hormonbalans och ämnesomsättning
 • Övervikt (behöver kombinera med kropps akupunktur, då kan man få mer effekten)

Akupressur
Akupressur är en behandlingsmetod, som bygger på samma grundteorier om kroppens energier som akupunktur. Istället för att använda nålar trycker man med fingrarna på sk akupunkturs-punkter. 
Akupressur har goda effekter vid:

 • Stressrelaterade symtom, Utbrändhet, Sömnlöshet
 • Huvudvärk och migrän
 • Värk i axlar, nacke och rygg
 • Allergier
 • PMS, Menstruella problem, Obalans vid klimakteriet
 • Matsmältningsproblem
 • Kroniska smärtor och spänningari kropp
 • Övriga spänningar

Stödsamtal
Jag erbjuder stödsamtal till dig som är i en svår situation, t ex till dig som har ångest eller ängslan, nedstämdhet, till dig som har problem med smärtor i kroppen, sömnproblem, relationsproblem, till dig i sorgen situation eller som är i en krissituation. Jag har gått igenom utbildning för KBT-kompetens hos Sverigehälsan. Jag har avlagt magisterexamen i psykologi vid Lunds Universitet. Jag har dessutom en femårig läkarutbildning från mitt hemland, Kina. Därför har jag mycket goda kunskaper som jag kan använda för att hjälpa dig

Kinesisk massage
Det kinesiska namnet för massage är Tui Na. Det är en orientalisk kroppsterapi som använts i Kina i minst 2000 år.
Skillnaden mellan traditionell kinesisk massage och svensk klassisk massage är, att den kinesiska massagen utgår från de tankar som finns i traditionell kinesisk medicin (TCM-teori).
Det är en dynamisk massageform, där man tillsammans med olika massagetekniker också trycker med fingrarna på olika punkter på kroppen för att aktivera kroppens akupunktursystem.
Tui Na påverkar inte bara muskler och skelett, den påverkar också de inre organen, deras funktion och hela kroppens energisystem på ett positivt sätt.
Vid många smärttillstånd är en kombination av kinesisk massage och svensk klassisk massage den bästa behandlingen.
Kinesisk massage kan hjälpa dig med besvär såsom:
Smärtor: Ryggsmärtor, olika muskulära problem, huvudvärk, migrän, frusen skuldra, ledbesvär, rörelseinskränkningar, tennis- och golfarmbåge, ischias, klämda nerver, idrottsskador.
Psykosomatiska besvär: Trötthet, svaghet, stress, svagt immunförsvar, oro, depression, sömnlöshet.

Svensk klassisk massage
Den klassiska svenska massagen utarbetades på 1800-talet av Per Henrik Ling. Ling ville skapa en massageteknik för att stimulera blodcirkulationen, stärka musklerna och skapa en bättre balans mellan muskler och skelett.
Svensk klassisk massage kan hjälpa dig med besvär som:
Muskulära problem: Besvär i rygg, axlar, nacke eller ben, stela muskler och leder, inskränkt rörlighet. Dålig blodcirkulation, Huvudvärk, migrän, Sömnsvårigheter, Psykosomatiska besvär
Eller när du vill unna dig en stunds skön avslappning. Hemsida: www.akupunktur.n.nu
www.tcm.zhao-ming.com

Hot Stone Massage
I Kina användes Hot Stone Massage så tidigt som 2000 f.Kr. som en metod för att lindra muskelvärk och spänningar. Eftersom varm stenarna förbättrar blod cirkulationen och lugnar nervsystemet, därför Hot Stone Massage är populär idag för att öka psykisk och fysiska välbefinnande. De varma lavastenarna placeras strategiskt utmed meridianernas tryckpunkter för att smälta bort spänningar och få en lugnande och rogivande effekt. Man masserar med de varm stenarna längs med meridianerna för att lösa upp blockeringar och skapa balans i kroppen. Stress, ångest, och sömnlöshet minskar ofta med hjälp av Hot Stone Massage. Det är också känt att man kan bli hjälpt mot depression genom terapi med varma stenar. Hemsida: www.akupunktur.n.nu

Aroma Massage

Aromamassage är massage med varma, aromatiska växtoljor. Luktsinnet är knutet till en del av hjärnan som kallas det limbiska systemet. Det limbiska systemet styr känslor och påverkar nervsystem och hormoner. När du andas in eteriska oljemolekyler sänds signaler till det limbiska systemet som i sin tur kan påverka hjärtfrekvens, stressnivå, blodtryck, andning, minne, matsmältning och immunförsvar.

Aromamassage syftar främst till att lindra stress- och stressrelaterade tillstånd, men kan också ha en lindrande effekt vid många andra hälsoproblem, t.ex. huvudvärk, mage-tarmproblem, menstruationsproblem t ex PMS, smärtor i kroppen osv.

Läser mina hemsidor: www.akupunktur.n.nu  www.tcm.zhao-ming.com

Zonterapi
Zonterapi utgår från en helhetssyn på människan. Vid zonterapi används en tryckteknik som verkar på bestämda reflexzoner på fötterna. Dessa zoner motsvarar organ och kroppsdelar i övriga kroppen.

 • Zonterapi förbättrar blodcirkulationen – förbättrad blodcirkulation underlättar näringsintag och avlägsnande av slaggprodukter.
 • Vid den fysiska stimuleringen av fötterna sänds för kroppen positiva impulser till hjärnan. Därigenom startas processer i kroppen som kan leda till självläkning.
 • Det endokrina systemet regleras, t.ex. balanseras blodtryck, blodsocker, sköldkörtelsfunktion osv.
 • Genom att tycka zoner som är kopplade till t.ex. mage-tarm, lever, lungor, sköldkörtel, mjälte, mandlar i övre delen av kroppen eller t.ex. ljumske och lymfkörtlar i den nedre delen av kroppen, stärks kroppens immunförsvar och därigenom blir kroppen motståndskraftigare mot sjukdom.
 • Inte minst har zonterapi en avslappnande effekt, man känner lugn och värme. Stress och oro minskar

Ansiktsbehandling med Ansiktsakupressur
Kosmetisk akupressur – ”Ansiktslyft utan kirurgiska ingrepp”

En behandling med ansiktsakupressur kommer att ge dig en känsla av välbefinnande och avslappning.

Enligt traditionell kinesisk medicin går de flesta meredianerna genom ansiktet. Vid ansiktsbehandling med akupressur påverkas hela kroppen, t.ex. höjs immunförsvar och hormonfunktion. Stressen minskar och det psykiska välbefinnandet ökar – detta som bonus till att behandlingen får dig att se yngre och vackrare ut.

Ansiktsbehanding med akupressur kan hjälpa:

 • Minimerar eller tar bort fina linjer och rynkor.
 • Reducerar påsar eller mörka ringar under ögonen.
 • Förbättrar ansiktsfärgen och ger huden en hälsosam lyster.
 • Minskar storleken på porerna.
 • Ökar blodflödet.
 • Reducerar akne.

En behandlingsprocess är 10 gånger. Då kan du se tydliga förändringar. Men du kan komma så många gånger du vill. Om du bara vill komma en gång och testa effekten, så går det också bra.

Läser: www.tcm.zhao-ming.com & www.akupunktur.n.nu

Koppning (copping)
Koppning är en gammal kinesisk behandlingsmetod. Behandlingen beskrevs första gången redan på 300-talet. Den innebär, att man placerar flera koppar på huden.

Koppning är en gammal kinesisk behandlingsmetod. Behandlingen beskrevs första gången redan på 300-talet. Den innebär, att man placerar flera koppar på huden.
Man skapar sedan ett vakuum i kopparna genom att suga ut luften. Effekten av detta är, att huden och det ytliga muskellagret dras in i kopparna.
Kopparna placeras på de akupunkturpunkter som ska stimuleras eller på den plats som smärtar och får stanna där mellan 5 till 15 minuter.

Man kan också applicera lite olja och försiktigt föra koppen fram och åter över ett begränsat område av huden.
Man använder ofta koppning i samband med akupunktur eller massage, men det går även bra att använda enskilt.

Mycket skönt och avslappnande och ger snabbt effekt, då man kommer ner på djupet.

Effektivt mot:

 • Smärta
 • Sstela axlar
 • Nack- och ryggsmärtor
 • Gamla skador
 • Idrottsskador
 • För att behandla besvär som astma, magbesvär med mera.

Kostrådgivare
Jag är diplomerad kostrådgivare med kognitiv inriktning.

Många av oss känner sig stressade i vår vardag. Det påverkar också våra kostvanor. Vi äter snabbt och gärna snabbmat.
Vi ger oss inte tid att tänka på matens kvalitet och näringsinnehåll och tänker inte på hur mycket fett och giftiga saker, som vi tar in med snabbmaten.
Resultatet blir övervikt, sura material samlas i kroppen, vi mår dåligt, blir kanske sjuka och får ont i kroppen.

Maten har stor betydelse för vårt liv och vår hälsa. Många försöker också skaffa sig kunskap om vad man ska äta och hur man ska äta för att må bättre och hålla sig frisk.
Men det är inte alltid som bantningskurer eller allmänna råd om hälsosam mat passar just dig.
Jag är utbildad kostrådgivare och utgår från just din situation. Jag utgår från dina kostvanor idag och försöker kartlägga dina speciella behov.
Med detta som bakgrund arbetar vi sedan tillsammans för att försöka förändra dina kostvanor och levnadsvanor, så att du ska må bättre.

Jag jobbar bara för dig och med dina specifika behov. Vårt levnadssätt, föreställningar och sociala mönster påverkar hälsan.
Att påverka människors kostvanor handlar till stor del om att förändra tankar, attityder och beteenden.

Jag ska hjälpa dig att hitta den rätta vägen och förändra din livsstil (ditt beteende) samt ge dig nya kunskaper kring din kost och din hälsa.

Med mig som kostrådgivare får du:

 • Din kost och dina levnadsvanor noggrant analyserade (bl a med hjälp av ett spännande 
 • kostdataprogram)
 • Hjälp med att nå dina mål genom att äta rätt mängd mat och att få balans mellan kolhydrater, 
 • protein och fett.
 • Hjälp med att gå ner i vikt (eller upp i vikt)
 • Jag hjälper dig att välja den bästa kosten för att bevara din hälsa eller lindra symptom och sjukdom.

Stressterapi och Avspänningspedagogik
Jag är diplomerad stressterapeut och avspänningspedagog.

Stress är en reaktion på obalans mellan krav och resurser.
Man kan alltså bli stressad och må dåligt efter ett tag, om man känner, att man inte har tillräckligt mycket resurser, kraft, tid och stöd att hantera de krav som finns i omgivningen.
Bekymmer och svårigheter kan då leda till att man mår dåligt. Man kanske känner sig mest som ett kugghjul i en maskin, känner att man inte är uppskattad för det man gör, att man blir orättvist behandlad på arbetsplatsen. Om man har dåliga relationer på arbetsplatsen eller inom familjen, eller om man bär på någon kronisk sjukdom, kan göra, att man känner sig hjälplös och att allt är hopplöst, att man tappar lusten och orken.
Långvarig stress har allvarliga och skadliga effekter på organ- och kärlsystem i kroppen, bland annat ökar risken för åderförfettning/åderförkalkning (artheroskleros), hjärtsjukdomar,

diabetes, depression, infektioner och otaliga andra åkommor, som är relaterade till kronisk stress. Många psykiatriska sjukdomar har en stark koppling till dåliga stressreaktioner.
Bland annat är ångestsyndrom och framförallt depression starkt kopplade till stress.
Orsaken ligger i att stress leder till utsöndring av många typer av stresshormoner, som har förmågan att via blod-hjärnbarriären nå känsliga strukturer i hjärnan.
Bland annat påverkar glukokortikoider såsom kortisol strukturer i hjärnan som hippocampus och hypothalamus. Dessa interaktioner leder i sin tur till förändringar i serotonin- och dopaminsignaleringen.
Ofta är det i de delar av kroppen, där det finns en ärftlig svaghet, som symtom och sjukdomar visar sig först, vilket innebär, att effekter av stress kan variera stort från person till person.

Om man inte tar hänsyn till varningstecknen, kan således stress på sikt avsevärt öka risken för en rad olika sjukdomstillstånd:

 • Högt blodtryck
 • Hjärtinfarkt och hjärtkramp
 • Tarmproblem
 • Magsår
 • Migrän och spänningshuvudvärk
 • Sömnlöshet
 • Menstruationsrubbningar
 • Astma och allergier
 • Stroke
 • Depression och ångest
 • Sexuella problem

Jag erbjuder följande behandlingar:

 1. Stödjande samtal med inriktning mot kognitiv beteendeterapi. Genom samtal får vi hitta fram till vad det är, som ligger bakom din stress och hur vi ska hitta bra utvägar för att förändra den svåra situationen.
  Kanske våra automatiska tankar och tankefällor gjort att vi mår sämre. Då ska vi träna att tänka på ett annat sätt, omformulera våra tankemönster, så att du kan känna, att den svåra situationen egentligen inte är så farlig, som du först trodde.
 2. Andningsträning
 3. Avslappningsövningar
 4. Avslappningsmassage, zonterapi
 5. Mindfulness-träning
 6. Behandling med akupunktur eller akupressur, zonterapi.

Dessa behandlingar har god effekt för att minska stressymptom, t ex sömnproblem, depression, panikångest, ängslighet mag-tarmproblemo.s.v.